sâmbătă

MENS SANA IN CORPORE SANO




Vineri, 18 aprilie 2008, a avut loc, în incinta Liceului Teoretic Lupeni, simpozionul intitulat Mens sana in corpore sano. Acest eveniment este un proiect născut din iniţiativa unui grup de elevi din clasa a X-a C, respectiv Maria Şindilaru, Raul Riti, Andreea Oprea, Anna Catargiu, Anca Boerosu, Marius Popa şi Mădălina Vieru. Aceşti elevi inimoşi, coordonaţi de prof. Florin Constantinescu, au elaborat un proiect pe care l-au depus la Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Lupeni şi au obţinut o finanţare directă a proiectului. Cu ajutorul unor sponsori generoşi, simpozionul a fost organizat şi finalizat cu succes.
Principala activitate a acestui simpozion a fost o sesiune de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor unde au participat peste 50 de echipaje de elevi, provenite de la Colegiul Hermes Petroşani, Liceul de Informatică Petroşani, Şcoala Generală „I.G. Duca” Petroşani, Grupul Şcolar „Mihai Viteazu” Vulcan, Şcoala Generală nr. 1 Lupeni, Şcoala Generală nr. 2 Lupeni, Şcoala Generală nr. 3 Lupeni, Liceul Teoretic Lupeni, Grupul Şcolar Minier Lupeni, Şcoala Generală nr. 1 Uricani şi Şcoala Generală nr. 2 Uricani. Lucrările prezentate de echipajele şcolare au dovedit un înalt grad de pregătire ştiinţifică, de seriozitate şi rigurozitate în documentare, precum şi de modalităţi de prezentare foarte moderne, care au implicat programe create de elevi, precum şi utilizarea videoproiectoarelor. Din juriu au făcut parte profesori de Biologie, cadre medicale şi elevi şi au avut la dispoziţie o grilă de evaluare riguros întocmită.
În cele din urmă sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice s-a încheiat cu următoarele rezultate:
GIMNAZIU:
Premiul I
Schimbătoru Corina, Ţărcan Raluca, Şcoala Generală nr. 1 Lupeni

Premiul II
Popa Maria Denisa, Dumitrescu Ana Antonia, Şcoala Generală nr. 1 Uricani

Premiul III
Baraghin Adelina, Gheorghe Andra, Şcoala Generală nr. 2 Lupeni

Menţiune
Costache Alin, Şcoala Generală „I.G. Duca” Petroşani

Menţiune
Negura Vlad, Tecşa Adrian, Şcoala Generală nr. 2 Lupeni

Menţiune
Lupuleac Cristina, Voina Laura, Şcoala Generală „I.G. Duca” Petroşani
LICEU:
Premiul I
Drăgan Marius, Grup Şcolar Industrial Minier Lupeni

Premiul II
Nazarov Ioana, Sallas Mark, Colegiul Hermes Petroşani

Premiul III
Grunwald Ramona, Colegiul Hermes Petroşani

Menţiune
Simon Laura, Sorop Alina, Grup Şcolar „Mihai Viteazu” Vulcan

Menţiune
Trenchea Ionuţ, Zlotea Valentin, Grup Şcolar „Mihai Viteazu” Vulcan

Menţiune
Enache Mădălina, Liceul Teoretic Lupeni

Este de remarcat interesul elevilor legat de temele propuse spre dezbatere, teme legate de anatomia şi fiziologia omului, patologie umană, abuzul şi consumul de droguri, teme de educaţie sexuală, igiena microclimatului şcolar şi altele. Au fost remarcate sursele bogate de documentare, ilustrate prin bibliografiile studiate de elevi.
Prezenţa Directorului Spitalului Municipal Lupeni, dr. Mariana Mateescu în juriul secţiunii liceu a dat greutate verdictelor şi evaluărilor efectuate, astfel încât s-a remarcat rigurozitatea şi seriozitatea evaluării.
A fost, de asemenea, prezentată şi revista de ştiinţe naturale în format electronic intitulată Biorevista Liceului Teoretic Lupeni care conţine numeroase materiale cu conţinut ştiinţific şi care poate fi accesată pe internet la adresa http://biorevistaltl.blogspot.com .
Această manifestare a fost prima ediţie a acestui simpozion, care are ca obiectiv pe termen lung educaţia pentru sănătate făcută prin asemenea manifestări pe parcursul anilor care vin. Interesul crescut al elevilor pentru participarea la sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ne-a convins de necesitatea continuării şi pe viitor a acestui simpozion.
În încheiere se cuvine să ne exprimăm recunoştinţa pentru cei care ne-au ajutat ca ideea noastră să prindă viaţă, adică Primarul Municipiului Lupeni, domnul Cornel Resmeriţă, consilierii municipali, doamna director al Spitalului Municipal Lupeni dr. Mariana Mateescu. domnul director al Liceului Teoretic Lupeni, prof. Tănase Dan Daniel, generoşii sponsori, precum şi participanţii la sesiunea de referate şi comunicări.


prof. Florin Constantinescu

4 comentarii:

Anonim spunea...

cea mai tare sesiune :D si desigur cei mai tari organizatori...astept cu nerabdare sesiunea urmatoare :)

Anonim spunea...

BINEINTELES ca a fost o experienta pe care cu siguranta o vom repeta!a fost extraordianr de frumos si de interesant!:D SUNTEM CEI MAI TRAI!:D

Anonim spunea...

foate tare...e cel mai bun liceu...de domn'profesor...nu mai sunt cuvinte...cel mai bun:)

Anonim spunea...

cea mai tare sesiune